Sayang korang!!

Tuesday, May 10, 2011

its all about everyone!


Hey Guys! Waaaa dah lama aku nk update blog tapi sekarang baru ada masa, bukan ape uolls minggu lepas balik kampung mana ada connection, cuma kat cc jela..tu pon aku sempat update yang penting2 je, birthday mami coii tu! haha..maklum la sekarang dah habis praktikal so kat cc jela tempat aku untuk mengarut ngan uolls! haha..hah banyak benda nie nak story mory tapi camna eh..ok lets make it simple,



No 1 : Hah yang post nie act aku nak update time last day praktikal..its about my last day at INSTRAK =)

Hari tu perasaan memang best gila, 2 hari sebelum tu aku on9 je..if ada keje baru aku buat, so banyak masa terluang disitu..tapi time tu x de niat plak nk update blog, time last praktikal tu aku rasa sangat dihargai..nak2 kak eqa dah layan aku macam "putera raja" hahaha, tapi time layan tu ada unsur2 perli2 skit..x bole blah! haha..pagi tu kak hajar bawak puding ape ntah..**sorry aku lupe ape kenamenye**, tapi sedap if kurang manis sket..hahah! bukan apa aku x suka manis2..kah3 **kalo kak hajar bace nie mintak maap yo, den gurau jo**, petang sebelum 530 dorang nie kumpul duit then order DOMINO PIZZA dan aku pegi beli TROPICANA TWISTER kat tesco (last keje aku beli membeli kat instrak ;p), aku x tahu nak cakap apa..aku mengaku memang terharu gila time tuh! TERIMA KASIH!!


Last but not least :

" Saya nak berterima kasih kepada semua warga instrak kerana menerima saya sebagai "budak" praktikal kat situ..maapkan segala salah silap yang pernah saya kata or ckp sepanjang praktikal..nak2 fokus kepada penyelia aku, maapkan den yo kak! mane la tahu time kita gelak2 nyakat orang ada yang terasa, kah3..akaklah yang terbaikk!! dan kepada semua halalkan segala makan minum yang telah saya makan or termakan..hehe, semoga warga instrak terus bersemangat berkerja! haha"

"Yup! i realise goona miss them! that is my first practical training"









p/s: muka aku serabai gila!!



No 2 : Balik kampung!

Yeay! lepas habis praktikal je aku terus balik ke kampung halaman ku! dapat jumpa kawan2, dapat makan durian, dapat makan macd! dan paling best! aku dapat makan masakan kegemaran aku..agak2 dah setahun lebih kot x dapat rasa..asyik x sempat je dan xda sape nak masakkan..tapi hari tu aku bersemangat beli ikan kat pasar then suruh akak aku masak..hehe, itulah masakan ibu aku yang aku sangat suka! hehe..sapa2 calon isteri aku tu sila blaja yerr!! Opps tetibe je, ada ke masalahnya...?? Hah tapi yang paling x best nye aku balik kampung nie tahu kenapa? barang yang aku bawak balik akan berlipat ganda dari barang yang dibawa! hah mesti korang pening..ok, aku balik kg bawak 2 beg ja..satu beg baju dan satu lagi goodie beg, tapi balik somban nie tambah lagi 3 beg plastik besaq2! bab kata kawan aku " ko neh macam mak cik nak pegi niaga kat pasar dah" huhhh, nasib la badan....Alhamdulillah aku selamat tiba ke destinasi..syukran :)



No 3 : "AKU and KAU" or/atau " I and U?"

Benda nie amat mengejutkan dan mengekokkan aku bila nk berkomen or bertweet..selalunya guna i and u, tapi sekarang dah kena tukar jadi "KAU dan AKU" tak selesa katanya..aku ape boleh buat kena lah akur..orang dah x selesa kann?? hmm, tapi dia cakap dia teringin nak guna "KAU and AKU" sebab lagi brutal or kasar katanya.."oklah its up to KAU, rite??" (pelikkan bunyinya??) haha! tapi xpa..ko ker,kau ker,kamu ker, dia ker, semuanya sama..its all about her..Opps! wakkaka!



No 4 : aku dah dapat keje! (maybe)

Sampai je aku pagi isnin kat sini, balik tidoq rehat2 jap..petang terus pegi carefour isi borang, then tadi ada sorang pompuan nie cakap suruh datang petang pkul 3 nak interview..tapi aku cakap tak boleh sebab ada hal, act aku kena cat rumah akak aku yang beria sangat...sementara dapat keje aku dapat partime kat umah cat umah! hahaha, so aku tangguhkan interview tu ke esok hari..jam 3 petang kena pegi sana jumpa en hasrul, ok babeh i will..mintak2 dapat keje kat situ, aku malas dah nak cari2  =)



No 5 : Siakkkkkk!! (F U C K "can anyone pronounce it for me?")

Tadi aku pergi potong rambut kat salon *&%$# kat giant..mula2 pegi dengan yakinnya cakap nak rambut style2 camnie2..then aku cakap la nak buat under cut, tapi xnak slop tinggi sangat sebab rambut aku kelakar slop tinggi2, pastu dia lawan cakap aku, "eh u x bole buat mcm nie..nanti tak nampak under cut tu" pastu aku jawab.." eh xpa, i xnak nampak sangat, just sikit je..xnak slop tinggi2" lantas dia memekak " ok i try, i buat bg u tgk dulu" lepas tu dah dia buat..aku nampak ok, tapi betul la ckp dia x nampak..pastu aku suruh dia naikkan skit slop tu..pastu dia memekak! "aiya u nie, i dah ckp tak nampak" ( dia memekak sampai satu tempat tu dengar! dah ler ramai kat situ) pastu aku dah bengang gile, aku suruh dia potong sikit je lagi then aku blah!! dah ler tak letak wax langsung kat gambut aku..salon je mewah tapi hamprakkk! baik aku pegi kedai biasa je..lagi mesra alam!!!




I MISS MY HAIR!

ok lah uolls, tu je yang sempat aku update..dah lewat nie, lepas nie nak kena sambung cat rumah plak..kang x siap2!! nite =)

2 comments:

KurekureKecik said...

gojez hair! *tetiber,,,

Just Me said...

errr.... singgah2 jap~~

Jom tgk kisah lain plak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...