Sayang korang!!

Tuesday, January 11, 2011

menyampah






Bluwerkkkkk !!!


hye para blogger2 skalian..hari nie aku nk citer pasal palatnya pelayan kat kedai makan kat area2 tempat aku keje nie..First of all cerita nie xda kena mengena antara yang hidup mahupun yang meninggal dunia! kakakaka~ dah cam drama ape plak..ok2, aku nk mintak map lah yer kalo aku ada salah silap kata ko yerr Mrs@Puan@Amoi@Nenek!

semalam staff office suruh aku pegi beli cucur udang kat MS Corner ..aku pon pegilah tunggang satu-satunya keldai aku tuh Wreng2~~ cari2 x jmpa..aku ingat dak ofis ckp lepas je kedai mamak tu then terus belok kiri..so aku tgk lah mane kedai namanya “MS CORNER” tu..cari2 x jumpa gak, itu first round..then aku round lagi untuk kali kedua, pastu aku ada Nampak kedai nie tapi bukan namanya “MS CORNER” tapi lain skit **Sorry aku lupe,hehe…pastu aku was-was lagi, then aku round lagi untuk kali ketiga…wreng3~~ lepas tu aku tgk kat kedai makan kat lorong tu xda nama yg dekat ngan “MS CORNER” selain yang hujung yang aku perasan tapi was2 tu..then aku berhenti la kat depan kedai tu intai sane sini…hahhhhhhhhhhhhhhhhhhh itu dia cucur udang!! aku pon ape lagi, pegi parking baik2 keldai aku tu then pegi beli…

citer kat atas nie Cuma aku nk ckp yang aku x sangka kedai nie lah kedai first aku lunch time mula2 keje…aku dah tahu daa pelayan2 kat situ, bajet bagus je..ok back to the story, lepas aku beli cucur aku masuk la dalam nk beli air..


Antara perbualan aku ngan pelayan2 kat kedai tuh! ::

aku : Abg saya nk NESCAFE AIS satu bungkus!

abg tuh : ouhh oke2..(sambil menunjuk ke arah minah sengal depan dia)

minah : aik sejak bila plak abg jadi tukang buat air nie..**dia mencelah(sbb abg nie penebar roti canai, aku dah pegi kat tempat org jual air tu..bole plak dorang buat mesyuarat kat depan2 tu, aku ingtkan ramai beno customer nyerrr!) sambil tu minah nie pon berjalan pegi oder air yang aku nk tuh..

aku : (aik minah nie agaknya x sayang mulut agaknya) …aku pon duduk lah kat kerusi tepi tu, tapi aku duduk cam x tepat lah..i means duduk secara rawak, bkn cam org nk makan kat situ..

minah : eh satu ke dua???

aku : satu jeeee

minah : oke2..***dengan buat mulut muncung~ bajet cantik je..bek ko pegi balik n pakai make-up lawa2 oke!


tgk gegeh pompuan nie make-up! eh pompuan ke neh?? =.="


tetibe je minah tu datang…

minah : eh abg tadi nk air Nescafe ‘o’ Ais kan?? ***muka dia sambil senyum2 terpaksa

aku : NESCAFE AIS!!!!! (dalam hati aku sabo je, dengan muka dia tu…nyampah tol aku) aku pon ape lagi buat muka gakk…haishhh!!


beberapa minit kemudian….

minah : datang dengan yakinnya bawak segelas air NESCAFE AIS dan letak atas meja aku duduk tuh…

aku : SAYA NAK BUNGKUS!!!!! **time tu mmg aku dah bengang gila…walhal aku dah ckp terang2 tadi, “NESCAFE AIS SATU BUNGKUS!!!” (nak je aku sepak laju2)

minah : dengan jeling2 kat aku sambil amik air and terus bawak balik air tu….last2, dia bawak lah air dengan bungkusan yang aku mintak tadi tu dengan muka senyum palsu dia sambil panggil aku “abg”…haishhh nyampahh!

tapi yang penting nyah nie lagi cantik pade ko!


Sumpah mmg aku dah xkan ke kedai tuh lagi! mmg TAKKKKK lahh! hampeh je **kalo kerelaan aku

5 comments:

[miss.EQA] said...

hahahahhahahaks...
ko kene perg jugak sbb kteorg akn suh....
hahaahaha...

muH-d Azly said...

hah xda pasai! akak pegi sendiri lah lain kali! hahahhaha

leyzajamil said...

abg ni jambu la..tu yg minah tu gewdiks smacam

muH-d Azly said...

leyzajamil : haha!! menyampahh!!

muH-d Azly said...

leyzajamil : haha!! menyampahh!!

Jom tgk kisah lain plak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...