Sayang korang!!

Friday, October 1, 2010

Mengimbau Kenangan Lalu ^^

kenangan lalu amat indah, tika zaman persekolahanku amat banyak kenangan dan saat-saat yang membuatkan aku ingin kembali ke masa dulu. aku rindu korang sgt2!! rindu sgt semasa kita sama-sama,"banyak kenangan manis kamu dan aku.."

1) kenangan dengan kawan-kawan

dulu kan, first time dorang ajak aq kuar nak taw x kat mana??? CC!! ish2..time form2, aku salu lepak cc dengan kawan2, kalo bab mengonline tu bole serahkan kat kawan aq namanya..dy mmg kaki on9, ada satu hari tu selepas hbis exam spm..kteorg (faiz asnanfaris,ipin dan mirul) merancang utk tido kat cc..HAH TIDO KAT CC?? mesti korang pelik kan mcm xde rumah plak kan, tapi mmg kenyataan kami masuk cc tu pkul 8 mlm then sampai pkul 9 pagi..mmg giler kentang kan?? wakkaka!! mmg gile time tu, tapi aq rase masa tu cepat sgt berlalu, kejap pkul 12 then 3 then 7 then 9! aha..kami kurang on9 time tu sbb aku x brape suka on9 myspace(time tu fb xde lagi), kami mmg kaki game..setiap game baru ada, pasti muka kita org jek yang main..paling best RAGNAROK n DOTA ah! hehe, tapi skrang aku dan xde masa nak main game lagi-lagi dengan keadaan laptop aku neh SKRIN ROSAK! nak tgok movie pon separuh je, betol2 buat aku saket hati kan? satu lagi setiap hari rabu lepas balek sekolah kami selalu tgok wayang kat GSC! kan rabu so murah jek RM5, kami mmg kaki wayang kat situ..lepak2 cam biase bt keje x ada pekdah! wakkaka!! **i miss that moment lol!

2) KAU lah tempatku mengadu

hehe, aq ada sorang nie dak kelas aq..tiap2 kali aku sedeh or gembira aku bagitaw dy..kami selalu kongsi cerita, walopun x byk kenangan kenangan manis dengan dy tapi aq rasa lega jika dpt bercerita dengan dy tntang masalah aku..hari tu hanya sekeping kertas dan sebatang pen sahaja yang menjadi temanku dekat umah, tetapi budak tu (Elya) merubah segalanya..start daripada itu, aku selalu bercerita dengannya..malah dy pon selalu bgtaw kisah2 nya..walopun kami sgt rapat tapi tiada rase "CINTA" dihati.."pape pon aku nak berterima kasih sgt kat ko ELYA! best friend forever ok!" sekarang walopun jauh tapi "dekat dihati!" (cam tv9 plak kan) ;D

3) 3 jejaka tott dlm kelas!

aha! korang nk taw x?? kelas aq form 4-5, kami hanya ada 3 org lelaki melayu, 5 org pompuan melayu then selebihnya cina n india..majoriti di pegang oleh kaum cina! mmg memekak skit lah kelas aku tuh,paham2 jela cina kan..kalo bab ckp kuat tu serah kat dorang, mmg hanjeng betol! **Opps. Nak diceritakan aku,Hafiz n Amirul nie kalo pegi mana2 mmg kami bertiga je..

Hafiz :: dia nie cam lurus bendul sikit,macam budak2 sikit sebab dia anak kedua then parent dia mmg salu beri perhatian kat dia je, so semua bergantung dengan parent dy. kalo nk pegi mana dengan family, kalo x pegi mana2 duk rumah je..conclusionnya dia nie mmg jenis x sosial langsung! bagus ke?? tapi susah gak,kenapa?? haa nie ada satu story.. ari tu aku ajak Hafiz nie keluar p shopping mall, aku rasa pelik jika tgok dia..gelagat dia, cara dia tgok org..semuanya! macam x penah buat benda tu semua sebelom ni..ish2, susahkan...??

Amirul :: wakkakaka! kalo aku teringat pasal dy nie mmg pelik n nak gelak je, dia nie suka buat benda org yang x buat, suka carot gak kadang2 then suka bising dalam kelas! **jenis sgt sosial lebeh pada aku lagi...dy tinggi sikit, rambut pacak then dengan muka selambanya..kalo first time org tengok dia mesti cakap pelik..tapi aku rasa disebalik kepelikkan dia tu aku nampak "caringnya", "lovingnya" aha!..kami byk gak luangkan masa bersama.. kemana saja kami mmg bertiga!

Conclusionnya :: warghh!! aku rindu sangat2 korang! dah lama aq x pegi BATU PAHAT! last aku pergi time amik result spm tahun 2008 kot! aku harap nanti aku ada masa nak pegi sana, MISS THEM CRAZY MUCH!!

1 comment:

yaN.ie said...

huhuh..nt ko msti rindu kt ktorg lak kn lps kte grad nt??kah3

Jom tgk kisah lain plak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...