Sayang korang!!

Sunday, August 22, 2010

Wajah mu tetap ku ingati

sudah 12 hari kita berpuasa...puasa tahun nie aq rasa makin sunyi, lagi sunyi! :(, kalo tahun lepas2 akak aq ada duk kat rumah mak aq tuh tapi start taun nie dy da pindah ke kuantan..akak aq ada msj, dy ckp "mat(name manja kuarga aq pnggil) tahun nie akak x balek raya, coz abg x dpt cuti" aq dgn sentapnya x tahu nk ckp apa..mmg sedey, kalo dulu ade je org siapkan mskkan tuk berbuka, tapi tahun demi tahun semua tu da berbubah..smpai sekarang cuma abg aq je ade kat kg tu, so ibarat aq duk kat kg tu cam kat rumah sewa nie gak! kena beli sendri..mmg la adek bradek aq yg len ade kat situ, tapi semua da ade umah sendri, duduk asing2..ape yg aq terkilan sgt da x dpt nk berbuka ramai2 cam dulu lagi..rindu sgt2~ nak buat camne, ini lah nasib diri yg melanda..

sesekali tu an, aq terpk gak tgok kwn2 aq yg len..suka gembira berbuka ngan keluarga, berRAYA ngan mak ayah..pg2 raya ciom tgn mak ayah, sedangkan aq nie da 6 tahun x dpt..kalo dulu, time mlm raya aq tolong mak wat persiapan raya, kemas rumah, wat hidangan tuk esok, then pg tu mak kejutkan..pastu g semayang raya, balek je tgok mak ayah da siap,salam2 ngan dorang...lepas tu g beraya umah jiran ramai2, huhu..tapi skrng da berubah..mlm raya yg sunyi tu aq jadikan masa untuk tangisan,jatuh air mata aq berlinangan seperti air hujan..time tu aq nangis puas2,sbb aq rasa dengan cara tu bole buatkan aq rasa tenang sgt2! aq da x de sape2 skrng,cuma kwn2 aq je yg ada yg boleh gembirakan aq..semua adek bradek da ade keluarga sendri,..pg raya tu plak, biasanya penuh je org kat rumah, tapi skrng da x! balek je semayang raya tgok umah xde sape2..masa tu buatkan aq lagi nk menangis, tapi apa nak buat, aq cuba elak dr perkara tu berlaku..pegi umah kwn2, tapi ttap gak hati aq nie rasa sebak n lemah sgt2..nak bt camne, aq terpksa buat gembira, name pon hari bahgia..so biasa lepas semayang raya aq pegi ziarah kubur mak ayah, bacekan surah utk mereka..hmm, aq x harapkan apa tapi cuma mahukan semua tu kembali lagi, tapi apakan daya..bukan kuasa kita~**sorry aq x dpt teruskan taip nie..sebak~

MOGA2 roh mereka ditempatkan dikalangan org beriman
~AMIN...

Sayu... hati ini makin sayup
Rindu... terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya

Lama kutunggu
Bertemu di pagi mulia
Namun tidak kesampaian
Airmata jatuh berlinangan

Kuingin berulang manisnya bersama
Menyambut hari bahgia
Jarak memisahkan rindu pertemuan
Bilakah hasrat jadi nyata

Duhai ayah bonda ampunkan anakanda
Tak dapat beraya bersama
Jauh dari mata dekat dalam jiwa
Teguh kasihku tidak berubah

Lama kutunggu
Bertemu di pagi mulia
Namun tidak kesampaian
Airmata jatuh berlinangan

Kuingin berulang manisnya bersama
Menyambut hari bahgia
Jarak memisahkan rindu pertemuan
Bilakah hasrat jadi nyata

Duhai ayah bonda ampunkan anakanda
Tak dapat beraya bersama
Jauh dari mata dekat dalam jiwa
Teguh kasihku tidak berubah

Sayu... hati ini makin sayup
Rindu... terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Di hari bahagia hari raya

**lagu nie bermakna sgt~

4 comments:

Just Me said...

weh ang jgn la cmnie... ktaorg kn ada....
blog ang ni sdih sngt2 la... ang bwt aku nngis tau x...

muH-d Azly said...

hah yela..nk bt camne, aq sedey sgt time tu..nk bt camne, aq luahankan semua sbb aq rasa dpt tenang n puas! btw thank taw sbb jadi kwn aq..aq hargai sgt2!! syg korang!!

aezryanie said...

azli..byk kli aku bce pos ang ni..bole kte tiap2 ari aku bce..ang jgn r cmni..kang aku yg shot sdih2..huhuhu

muH-d Azly said...

mami: huhu..oke2!! da xde sedey..janji korang akan salu ngan aku oke!! syg korang!

Jom tgk kisah lain plak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...